amsterdam

Var precis på en weekend-resa i Amsterdam och passade såklart på att kolla in veganutbudet i staden. Här kommer en lista på restauranger vi besökte!

 
SLA - serverar sallader, juicer, soppor och snacks. Man kan välja tillbehör i sin egen sallad + juice, vilket vi gjorde, gott! Inga problem om man vill ha vegetariskt eller veganskt, och allt frukt och grönt är ekologiskt och lokalproducerat om möjligt. 
 
 
DR BLENDvegetariskt café med många veganska alternativ, mest smoothies och juicer. Stort plus att de endast använder ekologiskt frukt och grönt!
 
 
KARTIKA - autentisk indonesisk mat, mycket trevlig atmosfär. Vi valde den vegetariska avsmakningsmenyn med flera rätter, och valde bort de som inte var veganska. 
 
 
WOK TO WALK - restaurangkedja som serverar wok. Veganska alternativ finns och om man vill ha nudlar får man välja bort ägg, så funkar det. På bilden: risnudlar med pak choi, jordnötter och sås gjord på soja och svarta bönor. Helt okej om man är hungrig och vill ha mat snabbt. 

 
TERRAZEN CENTRE - 100 % veganskt café med japanska och karibiska influenser. Vi åt en avocado natto bowl med misosoppa samt en vegansk "kyckling"burgare, mycket gott!
 
 
B&B LUNCHROOM - vi hamnade här av en slump när vi skulle äta frukost en morgon. Inte så mycket veganskt, men en smörgås och en sallad fanns, dock bara med grönsaker (plus för avokado). Helt okej nödlösning!
 
 
KOFFIE ENDE KOECK - tog en stund att promenera hit, men de hade ett trevligt utbud av kakor och caféet var supermysigt (och helveganskt). Värt ett besök!

Kommentera här: